Muffinki Dyniowe
Babeczki z dyni mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 21 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mielone goździki, złotą mąkę, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj babeczki z dyni bez jaj , jak zrobić babeczki z dyni, Muffinki z dyni czekoladowe z polewą z dyni, oraz Muffinki Dyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Umieść papierowy kubek do pieczenia w każdej z 24 regularnych filiżanek do muffinek.
W dużej misce, wymieszać mąki, soda oczyszczona, sól, cynamon, gałka muszkatołowa, goździki i imbir; zrobić dobrze w środku mieszaniny. W średniej misce wymieszaj cukier, olej, wodę i jajka trzepaczką. Wymieszać z dyni; dodać do mieszaniny mąki, mieszając tylko do zwilżenia. Podziel ciasto równomiernie między kubki muffin.
Piec 25 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostudzić 5 minut; wyjąć z patelni do regałów chłodzących.
Podawać na ciepło lub chłodno.