Mostaccioli
Mostaccioli trwa około 2 godzin i 45 minut od początku do końca. Za 21 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka zawiera 149 kalorii, 2 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30 osobom. Ten przepis podoba się 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka gęstej śmietany, półsłodkich kawałków czekolady, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt wysoką ocenę łyżkową wynoszącą 13%. Wypróbuj Mostaccioli, Zapiekankę Mostaccioli i Pieczone Mostaccioli, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż 2 blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub silikonowymi wkładkami.
Ciasto: W robocie kuchennym zmiksuj mąkę, kakao, proszek do pieczenia, cynamon, sól, gałkę muszkatołową oraz skórkę cytrynową i pomarańczową.
Dodaj oliwę z oliwek i masło i pulsuj, aż się połączą.
W dużej misce wymieszaj cukier, mleko, rum i jajko na gładką masę. Stopniowo mieszaj mąkę z masą jajeczną, aż powstanie sztywne ciasto. Wilgotnymi palcami uformuj z ciasta kulki o średnicy 1 cala i ułóż je w odległości około 1 cala na przygotowanych blachach do pieczenia.
Piec, aż ciasteczka będą twarde w dotyku, od 10 do 11 minut. Studzimy przez 10 minut, następnie przenosimy ciasteczka na kratkę do całkowitego ostygnięcia, jeszcze około 15 minut.
Kawałki czekolady i śmietankę włóż do żaroodpornej miski i umieść ją nad garnkiem z ledwo gotującą się wodą. Często mieszaj, aż czekolada się rozpuści i masa będzie gładka.
Zanurz ciasteczka do połowy w lukrze, następnie umieść je z powrotem na stojakach i pozostaw w temperaturze pokojowej, aż staną się twarde, od 1 1/2 do 2 godzin.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje ulubione przystawki. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Louis Roederer Cristal Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.