Morelowe żeberka z polentą

Morelowe żeberka z polentą
Morelowe żeberka z polentą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 124g tłuszczu, oraz w sumie 1459 kalorii. Na $7.06 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz bulion z kurczaka o niskiej soli, mięsisty krótki, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety Wieprzowe Z Orzechami Laskowymi W Sosie Morelowym, Żeberka stojące z ziołami i solą pieczone z sosem morelowym, oraz Morel & Quinoa Faszerowana Wołowina Z Bourbonem Morel Pan Jus.

Instrukcje

1
Umieść Smalce w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Zalać 1 1/2 szklanki wrzącej wody; pozostawić moczyć, aż grzyby zmiękną, co najmniej 30 minut i do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
3
Grzyby odcedzić, rezerwując moczenie cieczy. Grzyby opłucz pod zimną wodą, aby usunąć nadmiar zabrudzeń.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
4
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wymieszać 1 łyżeczkę tymianku, rozmaryn, sól i pieprz w małej misce. Mieszankę ziołową natrzeć na krótkie żeberka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
TymianekTymianek
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku żaroodpornym na średnim ogniu. Pracując partiami, dodać żeberka do garnka i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 10 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Przenieść żeberka do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Wylać wszystko oprócz 2 łyżki tłuszczu z garnka. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodaj cebulę, marchew, czosnek, i prosciutto do garnka; smażyć, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
10
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodaj bulion, liść laurowy, zarezerwowane morele, ciecz do namaczania moreli (pozostawiając osad), a pozostałą 1 łyżeczkę tymianku do garnka. Powrót żeberka do garnka, strona mięsa w dół; doprowadzić do wrzenia. Przykryć garnek szczelnie; przenieść do piekarnika i piec, aż żeberka będą bardzo miękkie, około 1 godziny 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
BulionBulion
TymianekTymianek
MięsoMięso
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
12
Wyjąć z piekarnika. (Żeberka można dusić 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce odkryte do zimna, a następnie przykryć i przechowywać schłodzone. Przed kontynuowaniem należy lekko podgrzać na średnim ogniu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Przenieś żebra na dużą patelnię do pieczenia, kość bokiem w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
żeberkażeberka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
15
Wyjąć 5 dużych smalców z garnka i drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby MoreloweGrzyby Morelowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
16
Miejsce w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Dodać masło i wymieszać widelcem, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
18
Wymieszać w bułce tartej. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
19
Rozprowadzić 1 łyżeczkę musztardy na wierzchu każdego żebra.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
20
Rozłóż mieszaninę bułki tartej na górze każdego żebra, naciskając, aby przylegać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
21
Piec, aż polewa będzie chrupiąca i złota, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
22
W międzyczasie, łyżkę tłuszczu z wierzchu sosu w garnku i wyrzucić. Gotować sos, aż lekko zagęszczony i zredukowany do hojnych 2 filiżanki, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
23
Łyżka polenta do misek. Wierzch z krótkimi żebrami. Łyżka sosu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
PolentaPolenta
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn