Pieczona Fettuccine Lasagne
Pieczona lasagne Fettuccine może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 289 kalorii. Mieszanka sera mozzarella, oregano, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczone Fettuccine, Pieczona Dynia Fettuccine Alfredo, oraz Kremowa pieczona Fettuccine z Asiago i tymiankiem.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Makaron gotować przez 8 do 10 minut, lub aż al dente; odcedzić.
Na dużej patelni, brązowa wołowina na średnim ogniu.
Odcedzić tłuszcz z patelni i przenieść mięso do miski. Na tej samej patelni, gotować cebulę i paprykę na maśle do miękkości. Wymieszać z pomidorami, grzybami, oliwkami i wołowiną i doprawić oregano. Dusić przez 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj naczynie do pieczenia 9x13 cali.
Połowę ugotowanej fettuccine układamy w przygotowanym naczyniu, polewamy połową mieszanki wołowo-warzywnej, posypujemy 1/2 szklanki sera Cheddar i 1/2 szklanki sera mozzarella. Powtórz warstwy.
Wymieszać zupę z bulionem wołowym na gładką masę i zalać zapiekanką.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 35 minut, lub aż do ogrzania.