Mini ciasto czekoladowe z Ganache
Mini Chocolate Loaf Cakes z Ganache może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka naturalnego kakao w proszku, maślanka, mąka tortowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 233 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe Ganache Mini-Ciasta, Pomarańczowe Mini Ciasta Z Czekoladowym Ganache, oraz Red Velvet Molten czekoladowe ciasta z czekoladowym Ganache Center dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Rub dwa 3×5 cala mini Patelnie bochenek z skracania lub masła i kurzu z kakao w proszku.
Mąkę, cukier, kakao, sodę oczyszczoną i sól połączyć w małej, ale głębokiej misce i bardzo dobrze wymieszać.
Dodać miękkie masło i zgniatać go z tyłu łyżką, powłoki mieszaniny mąki. Wymieszać z maślanką. Z ręcznym mikserem, ubić mieszaninę przez około dwie minuty, skrobanie boków miski, aż będzie gładka.
Wymieszać lekko ubite jajko, wanilię i schłodzoną kawę razem w małej misce lub miarki.
Dodać do ciasta w trzech częściach, mieszając delikatnie łyżką do wymieszania. Wymieszać w czekoladzie.
Piec na środkowej półce w temperaturze 325 F przez około 45 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić w patelni ustawionej na stojaku z drutu przez około 10 minut, a następnie ostrożnie odwrócić od pan.To zrób ganache, podgrzej krem przez około 30 sekund (lub tylko do nagrzania) w bezpiecznym dla mikrofal kubku miarowym.
Odstawić na minutę, następnie mieszać, aż stopi się i będzie gładka. Stosunek ten gęstnieje dość szybko i jest trudniejszy do mżawki, więc do mżawki, przenieść do torby na zamek błyskawiczny (heavy duty jest najlepszy, ale regularne jest w porządku, jeśli jesteś ostrożny, aby go nie złamać) ciąć trochę od dolnego rogu torby, a następnie wycisnąć linie ganache nad bochenkami. Chill ustawić ganache.