Miecznik zapiekany z Coulisem pomidorowo-szafranowym

Miecznik zapiekany z Coulisem pomidorowo-szafranowym
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i danie główne pescatarian? Zapiekana miecznik z coulis pomidorowo-szafranowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 35g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.47 za porcję. Ten przepis od Food52 ma 2 fanów. Mieszanka dużego szafranu, oliwy z oliwek, oleju z pestek winogron i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Miecznik zapiekany w sosie pomidorowo-oliwkowym, Zapiekane przegrzebki z sosem Szafranowo-pomidorowym, oraz Krewetki zapiekane z sosem Szafranowo-pomidorowym.

Instrukcje

1
Przytnij steki z miecznika, aby usunąć wszelkie linie krwi. Poklepać je do sucha i przechowywać w lodówce, odkryte, przez około godzinę przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
2
Wytnij X na dolnym końcu każdego pomidora. Pomidory krótko blanszujemy we wrzącej, osolonej wodzie i wstrząsamy w łaźni lodowej. Gdy ostygnie na tyle, aby obsłużyć, rdzeń, obrać i nasiona, a następnie pokroić je na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
3
Umieścić pomidory w blenderze, dodać szalotkę i czosnek, i puree, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Rozgrzać oliwę na małej, płytkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj szafran, kruszenie go palcami, i tosty w oleju, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Zdjąć z ognia i ostrożnie wlać do przecieru pomidorowego. Whiz mieszaninę w blenderze ponownie włączyć, a następnie wlać mieszaninę na patelnię. Ogrzać na średnim ogniu, aż do lekkiego zmniejszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego2 1/2 Szklanki Kefalotyri Lub Kasseri, Startego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Steki z miecznika doprawić solą po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Dodać cienką warstwę oleju z pestek winogron na dnie patelni i ogrzać na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych GałązekPosiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Dodaj steki miecznik dwa na raz i smażyć, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 3-5 minut na stronie, w zależności od grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
10
Ocet sherry wymieszać z coulis, doprawić solą do smaku, a sos podzielić na cztery talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Na wierzch ułożyć podsmażone steki z miecznika i zakończyć posypką posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z MiecznikaSteki Z Miecznika
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 99 dolarów.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn