Medaliony wieprzowe z musztardą w sosie z czerwonego wina
Medaliony wieprzowe z musztardą w sosie z czerwonego wina to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.79 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bułkę tartą z chleba, sól, oliwa z oliwek i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Przepis na pieczeń wieprzową w musztardzie z szalotką i sosem winnym, Medaliony wieprzowe z sosem Figowo-Porto, oraz Medaliony wieprzowe w sosie musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Polędwiczki wieprzowe pokroić w poprzek na medaliony o szerokości 1 1/2 cala, następnie lekko pobić młotkiem mięsnym do grubości 3/4 cala; posypać pieprzem.
Połączyć bułkę tartą, grubo zmielone nasiona gorczycy, całe nasiona gorczycy, i sól w naczyniu ciasto lub szerokiej misce.
W średniej misce ubij białka i wodę.
Wieprzowinę zanurzyć w mieszaninie białek jaj; płaszcz z mieszaniną nasion gorczycy po obu stronach; i umieścić na obramowanej blachy do pieczenia.
W ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek.
Pracując partiami, gotować wieprzowinę do brązowego, około 1 1/2 minuty na stronę, dodając więcej oleju do patelni, jeśli to konieczne.
Przenieś do blachy do pieczenia; piecz do momentu natychmiastowego odczytu termometru włożonego do rejestrów mięsa 140 ° F, około 10 minut (mięso będzie nadal gotować, gdy odpoczywa).
Przełożyć wieprzowinę na duży talerz; odstawić na 10 minut.
Podawać z sosem z czerwonego wina.