Medaliony cielęce z sosem Figowo-migdałowym
Medaliony cielęce z figą i sosem migdałowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 704 kalorie, 36g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.6 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka blanszowanych migdałów, figi, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać marsala można śledzić to danie główne z Sticky Orange & Marsala pudding jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Medaliony cielęce w kremowym sosie grzybowym, Medaliony Cielęce Mandarynkowe, oraz Palo Migdałowe Figi Quickbread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Polędwicę cielęcą obficie doprawić solą i pieprzem. Roztopić masło na dużej, ciężkiej patelni.
Dodać cielęcinę w jednej warstwie i gotować na umiarkowanym ogniu, o 6 protokół.
Przekładamy medaliony na talerz, przykrywamy luźno folią i utrzymujemy ciepło.
Wylać wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu z patelni.
Dodaj Marsala i migdały i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż Marsala jest syropy, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanie niskiego, dodać śmietanę i posiekane figi i gotować przez 4 minuty, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem i gotować sos przez 2 minuty dłużej.
Wlać wszelkie zgromadzone soki z mięsa i wymieszać z posiekaną miętą.
Ułóż medaliony na półmisku i wyłóż na wierzch SOS figowy.
Udekoruj cielęcinę gałązkami mięty i podawaj natychmiast.