Maślanka Rozbita Ziemniaki
Rozbite ziemniaki z maślanki mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis serwuje 6 i kosztuje 38 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 4G białka, 3G tłuszczu i w sumie 135 kalorii. Mieszanka masła, maślanki, ziemniaków i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z łyżką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Maślanka-Boczek Zmiażdżone Ziemniaki, Herbed Maślanka Rozbite Ziemniaki, oraz Maślanka-Ser Pleśniowy.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym garnku i przykryj osoloną wodą; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj na wolnym ogniu do miękkości przez 15 do 20 minut.
Odcedź wodę z garnka i zetrzyj ziemniaki za pomocą tłuczka do ziemniaków lub ricer do ziemniaków.
Podgrzej maślankę i masło razem w rondlu na średnim ogniu, aż masło się rozpuści, a mieszanina będzie gładka, około 2 minut. Wymieszaj mieszankę maślanki i szczypiorek z ziemniakami, aż będą gładkie; dopraw solą.