Małże o Smaku tajskim mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 223 kalorie, 23G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 1 i kosztuje $2.96 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać i lub, sos rybny, szalotka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć imbir można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa Dyniowa O Smaku Tajskim, Thai Red Curry Mussels, oraz Tajskie Małże Na Parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Umieścić czas, szalotka, czosnek, liść limonki, i imbir w rondlu, przykryć i niech bańki od umiarkowanego do wysokiego ciepła przez 3 do 5 minut lub aż masz grube, miękki bałagan na dnie patelni. Upewnij się, że nie pali się lub po prostu nie wysycha dla komfortu, i dodaj trochę wrzącej wody, jeśli jest. Tymczasem włóż małże do zlewu wypełnionego lodowatą wodą. Wyrzuć wszystkie, które nie zatapiają się, a następnie, gdy je usuniesz, upewnij się podwójnie, odrzucając wszystkie, które nie zamykają się, gdy stukasz Ostro. Nie spodziewałbym się, że będziesz musiał wyrzucać wiele, więc nie martw się zbytnio.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
Pudełko Suszonego Spaghetti
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj pieprz chile do mieszaniny na patelni. Po około 30 sekundach, lub po prostu wystarczająco długo, aby wyciągnąć je z zlewu, dodać małże, a następnie rzucić nad nimi 1/2 szklanki wrzącej wody, a następnie sok z limonki, mirin i sos rybny zmieszane razem. Przykryć, wstrząsnąć patelnią i pozostawić na dużym ogniu na około 3 minuty, w tym czasie małże powinny być otwarte na parze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Sos Rybny
1 Truskawka Bez łuski
Pudełko Suszonego Spaghetti
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać połowę kolendry, wstrząsnąć ponownie i wlać do miski z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.