Małże Kasyno z Pancetta
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 27 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ser parmigiano-reggiano, małże, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Małże Kasyno z Pancetta, Clams Casino, oraz Clams Casino dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać średnią patelnię na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać pancetta do patelni; gotować 6 minut lub aż pancetta zacznie brązowieć, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj wino; gotuj, aż płyn odparuje (około 30 sekund), skrobając patelnię, aby poluzować rumiane kawałki.
Dodaj paprykę, szalotki, i czosnek na patelnię; gotować 4 protokół lub do miękkości.
Umieścić mieszaninę pancetta w średniej misce.
Umieść chleb w robocie kuchennym; pulsuj 10 razy lub aż grube okruchy odmierzają około 3/4 szklanki.
Dodać bułkę tartą, ser, pietruszkę i czarny pieprz do mieszaniny pancetta; mieszać aż do mieszania.
Wszelkie małże z połamanymi lub otwartymi muszlami należy wyrzucić. Łuskać małże; odrzucać górne połówki muszli. Top każdego małża z około 1 zaokrąglone łyżeczki mieszanki pancetta. Broil 4 minuty; włączyć patelni. Broil dodatkowe 3 minuty lub aż szczyty są rumiane i małże są wykonane.
Podawać z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Małże można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.