Masa Tot
Masa Tot to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 486 kalorii. Jeśli masz pieprz, olej z orzeszków ziemnych, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Loaded Baked Potato Tot Wafle, Boczek Cheeseburger Crock Pot Tater Tot Zapiekanka, oraz Podstawowe Ciasto Masa dla podobnych receptur.
Instrukcje
* Uwaga kucharza: jeśli korzystasz z dobrego przepisu na tortillę, zmniejsz mleko do 1/3 szklanki.
Tear tortille na małe kawałki i umieścić w robocie kuchennym.
Dodać mleko, jajko, sól i pieprz. Proces, aż powstanie gruba Pasta i jesteś w stanie ścisnąć piłkę razem w dłoni, zatrzymując się, aby zeskrobać po bokach miski, w razie potrzeby.
Przenieść do miski i mieszać w cebuli i jalapenos. Odstawić.
Umieść olej w garnku 5-quart lub holenderskim piekarniku i podgrzać do 365 do 375 stopni F.
Rozwałkuj ciasto na 1 do 1 1/2-calowych kulek lub miarki z małą, 2-łyżeczką łyżeczki lodów. Smażyć 6 do 8 na raz w oleju, aż będzie chrupiący i złocisty, około 2 do 3 minut.
Przenieść do regału chłodzącego ustawionego na patelni z blachy i pozostawić do ostygnięcia na 1 do 2 minut przed podaniem.