Marynowany Stek Z Flanki

Marynowany Stek Z Flanki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj marynowanego steku z flanki. Na 4,32 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 49g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Mieszanka przypraw fajita, steki, dressing i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Marynowany Stek Z Flanki, Marynowany Stek Z Flanki, oraz Marynowany Stek Z Flanki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść steki w dużej plastikowej torbie na zamek błyskawiczny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
2
Połącz piwo, włoski dressing i przyprawę fajita; polej równomiernie stek. Uszczelnij torby i schłodzić 8 godzin, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa FajitaPrzyprawa Fajita
Włoski DressingWłoski Dressing
StekStek
PiwoPiwo
3
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
4
Przygotować gorący ogień, układając węgiel drzewny z jednej strony grilla, pozostawiając drugą stronę pustą. (W przypadku grilli gazowych światło tylko jednej strony.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Umieść ruszt do jedzenia na grillu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Umieść stek na oświetlonej stronie grilla. Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
około 20 minut lub do pożądanego stopnia doness.
8
Odstawić na 10 minut przed krojeniem.
9
Uwaga: Tylko w celach testowych użyliśmy przyprawy Fiesta marki Bolner Extra Fancy Fajita, która jest dostępna w Wal-Mart i większości supermarketów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa FajitaPrzyprawa Fajita

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia32
Magazyn