Marynowane Czerwone Pomidory
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj marynowanych czerwonych pomidorów. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. Ten przepis od Serious Eats ma 189 fanów. Jeśli masz sól do marynowania, cukier granulowany, mięsiste pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Marynowana Czerwona Cebula, Pieczony dorsz z pomidorami i czerwoną cebulą, oraz Pomidory Marynowane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli konserwy, przygotuj kanister do kąpieli w wrzącej wodzie i 3 zwykłe słoiki do kufli w ustach.
Pokrywki umieścić w małym rondlu, przykryć wodą i dusić na bardzo małym ogniu.
Połączyć ocet, 1 1/2 szklanki wody, sól, cukier i plastry imbiru w garnku i doprowadzić do wrzenia.
Ułóż słoiki i odmierz 1 łyżkę przypraw do marynowania na dnie każdego słoika.
Ostrożnie zapakuj obrane pomidory do przygotowanych słoików, uważając, aby ich nie zmiażdżyć.
Powoli wlać solankę na pomidory, pozostawiając 1/2 cala headspace.
Delikatnie dotknij słoików na blacie wyłożonym ręcznikiem, aby pomóc rozluźnić wszelkie pęcherzyki powietrza. Użyj drewnianej pałeczki lub plastikowego noża, aby usunąć pęcherzyki, które pozostały po dotknięciu.
Ponownie sprawdzić headspace i w razie potrzeby dodać więcej solanki. Upewnij się, że zawiera 2 do 3 plastrów imbiru na słoik.
Wytrzyj obręcze, nałóż pokrywki i pierścienie i przetrzyj w łaźni z gorącą wodą przez 10 minut.
Jeśli pomijasz etap przetwarzania, po prostu pozwól słoikom ochłodzić się na blacie po zakryciu. Gdy osiągną temperaturę pokojową, włóż je do lodówki.
Niezależnie od tego, czy przetwarzasz te ogórki, czy nie, pozwól im odpocząć w solance przez co najmniej tydzień przed jedzeniem.