Marynowana czerwona kapusta
Marynowana czerwona kapusta zajmuje ok. 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 1. Na 7,91 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 2066 kalorii, 12g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. 201 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pieprzu, liści laurowych, octu jabłkowego i cukru granulowanego. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 92%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Marynowana kapusta czerwona, Przyprawiona Marynowana Czerwona Kapusta, oraz Duńskie hamburgery z klopsikami z marynowaną czerwoną kapustą.
Instrukcje
Rozdrobnioną kapustę umieścić w durszlaku nad zlewem i posypać solą. Pozostawić na 2-3 godziny, następnie odcedzić i zmyć sól. Płać sucho czystym ręcznikiem.
Włożyć ocet, wino, cukier, ziarna pieprzu i liście laurowe do dużego, szerokiego rondla i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o około połowę. Odstawić na 10 minut do zaparzenia.
Przecedzić przez drobne sito do dzbanka lub miski, a następnie wyrzucić ziarna pieprzu i liście laurowe.
Włóż kapustę i nasiona gorczycy do dużej miski, a następnie wlej naprężony płyn.
Kapustę i płyn do trawienia przenieść do sterylizowanych słoików i zamknąć. Wystarczy na miesiąc w lodówce.