Marchew i cukinia Latkes
Marchew i cukinia Latkes może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 50. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 28 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, mąkę, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Cukinia I Marchew Latkes, Latki marchewkowo-buraczane, oraz Marchewkowo-Jabłkowe Latkes.
Instrukcje
Zetrzyj marchew, cukinię i cebulę za pomocą dużych otworów tarki pudełkowej; umieść warzywa na środku dużego czystego ręcznika kuchennego. Podnieś końce ręcznika i skręć razem, tworząc torebkę. Trzymając torebkę nad zlewem, wyciśnij nadmiar wilgoci z warzyw.
Umieścić warzywa w dużej misce.
Dodać jajka, mąkę i pieprz; dobrze wymieszać.
Rozgrzać olej w średniej patelni nonstick na średnim ogniu. Do każdej latke ostrożnie dodaj 1 łyżkę. z mieszanki warzyw na patelnię, gotowanie 2 do 3 latkes na raz. Natychmiast rozłóż każdy kopiec w cienkie koło z tyłu łyżki. Gotować 3 do 4 min. z każdej strony lub aż do złotego koloru po obu stronach.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Powtórz z pozostałą mieszaniną warzywną.
Podawać posypane kwaśną śmietaną.