Manicotti Z Pikantną Kiełbasą
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Manicotti z pikantną kiełbasą. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 398 kalorii, 22 g białka i 28 g tłuszczu każda. Za 1,59 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Udaj się do sklepu i kup sól, parmezan, pieprz i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 30 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 47%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Sausage Manicotti, Sausage Manicotti i Pumpkin and Sausage Manicotti.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż kiełbasę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić i odstawić. Na tej samej patelni zagotuj pomidory i sos marinara. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 10 minut.
W dużej misce wymieszaj jajka, ricottę, parmezan, chilli, natkę pietruszki, przyprawę włoską, sól, czosnek w proszku i pieprz.
Rozdziel 2 szklanki sosu pomiędzy dwiema natłuszczonymi 13-calowymi miskami. x 9 cali naczynia do pieczenia. Napełnij surowe skorupki manicotti mieszanką sera.
Umieścić w przygotowanych patelniach.
Posypać kiełbasą; polać pozostałym sosem.
Przykryj i piecz w temperaturze 375° przez 50 minut. Odkryć; posypać serem mozzarella.
Piec 10 minut dłużej lub do momentu, aż ser się roztopi, a manicotti będzie miękkie.
Przed podaniem odstawić na 5 minut.