Pieczeń z kasztanem i dzikimi grzybami nadziewana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Chestnut & wild mushroom faszerowane three-bird roast spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $14.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 1586 kalorii, 137g białka, oraz 93g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 22 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz kurczaka, bulion z kurczaka, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Pieczeń Wieprzowa Nadziewana Grzybami, Farsz z kasztanów i dzikich grzybów, oraz Pieczona Gęś Z Dzikim Ryżem-Kasztanowy Farsz są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W przypadku farszu borowiki namoczyć w 300 ml wrzącej wody i odstawić na 20 minut, następnie odcedzić, zachować płyn i drobno posiekać.
Rozgrzać masło i smażyć szalotki przez 2 min, następnie dodać grzyby i gotować przez 3 Min więcej. Pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać z pozostałymi składnikami farszu i odstawić.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na desce. Użyj ostrego noża do trybowania, aby przeciąć skórę na kręgosłupie wzdłuż długości ptaka. Powoli opuść nóż po jednej stronie klatki piersiowej, pracując na długości kurczaka i trzymając się blisko kości. Podczas cięcia drugą ręką delikatnie odciągnij skórę i odsłoń ciało. Wyskakuj stawy uda i skrzydeł i przecinaj, gdzie są przymocowane do głównej tuszy. Kontynuuj cięcie boku ptaka, utrzymując nóż jak najbliżej tuszy, aż dotrzesz do grzbietu kości piersiowej, a następnie powtórz z drugą stroną.
Aby całkowicie usunąć tuszę, odepnij kość żyłkową, gdzie łączy się na końcu szyi i ostrożnie przeciąć pod kością piersiową to jest miejsce, w którym skóra jest najcieńsza, więc ostrożnie odetnij, a następnie podnieś i odetnij tuszę, ponieważ nie chcesz niszczyć ani przebijać skóry.
Otwórz kurczaka, od strony skóry w dół, i zeskrobać czyste lub odciąć kości udowe i wszelkie inne zabłąkane kawałki kości lub chrząstki, takie jak kość życzeń.
Usuń 2 mniejsze filety, które biegną wzdłuż piersi i odstawić. Na koniec użyj większego noża do krojenia, aby odciąć stopy i końcówki skrzydeł, ale nie wyrzucaj ich.
Powtórz z bażantem, ale odetnij nogi całkowicie, aby pozostały tylko 2 piersi przymocowane przez skórę.
Przeciąć Nogi na pół i zachować. Powinieneś teraz mieć kurczaka pół-bez kości, piersi bażanta, pierś z kaczki i farsz. Jeśli całe to rzeźnictwo nie spodoba, Twój rzeźnik z odrobiną Ostrzeżenia powinien być w stanie przygotować wszystkie ptaki do tego etapu dla ciebie.
Aby złożyć pieczeń, otwórz kurczaka, od strony skóry w dół. Umieść jedną trzecią farszu między 2 kawałkami folii spożywczej i użyj wałka do ciasta, aby rozwałkować go na płasko, tak aby pokrył powierzchnię, a następnie umieść na wierzchu kurczaka.
Pierś kaczki położyć na środku farszu, przykryć warstwą farszu, następnie dodać piersi bażanta od strony skóry w dół.
Dodać ostatnią warstwę farszu i ułożyć na wierzchu 2 Mini filety z kurczaka.
Włóż górną i dolną krawędź kurczaka i pociągnij dwie długie krawędzie razem. Włóż jedną krawędź na drugą, aby wszystko było zwinięte i starannie zamknięte, a następnie przewróć. Używając Sznurka rzeźnika, zawiąż kurczaka w regularnych odstępach na szerokość, a następnie zawiąż go raz na długość, aby utrzymać farsz. Wreszcie, związać nogi razem. Można przygotować do tego etapu i schłodzić do 1 dnia wcześniej.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Szalotki, tymianek i marchewkę rozsypać w pieczonej puszce z nogami bażanta i końcówkami skrzydełek kurczaka.
Pieczeń ułożyć na warzywach i natrzeć zmiękczonym masłem.
Wlać wino, a następnie obficie doprawić.
Umieść puszkę w piekarniku i gotuj przez 1 godz. 40 min, aż wszystko będzie pięknie zarumienione lub aż cyfrowy termometr do gotowania po włożeniu do środka odczyta 68C (lub więcej).
Wyjąć, luźno przykryć folią i pozostawić do odpoczynku w ciepłym miejscu na 30 minut.
Podczas pieczenia odpoczywa, zrobić sos.
Umieść puszkę na małym ogniu, jeśli jest ognioodporna, lub przełóż zawartość do rondla, jeśli nie. Rozsypać mąkę i gotować do jasnobrązowego. Stopniowo wlać płyn do namaczania grzybów, a następnie bulion z kurczaka. Dusić wszystko razem, aż masz gładki, zagęszczony sos, dodając wszelkie soki spoczynkowe z pieczenia. Doprawić do smaku, następnie przecedzić sos przez sito do innego rondla. Gdy pieczeń spocznie, zdjąć sznurek, ostrożnie pokroić w grube plastry i posypać tymiankiem.