Make-Ahead pikantna sałatka z zielonej fasoli z tofu sezamowo-limonkowym
Make-Ahead pikantna sałatka z zielonej fasoli z sezamowo-limonkowym Tofu jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Na 4,34 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz wyjątkowo mocne tofu, sos sojowy, pędy grochu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Makaron orzechowy Soba z tofu i marynowanymi kiełkami fasoli, Sałatka z fasoli i pomidorów z sosem limonkowo-sezamowym, oraz Pikantna sałatka z grillowanego Tofu i zielonej fasoli.
Instrukcje
Umieść blok tofu na ręcznikach papierowych; zważyć płytką i dużymi ciężkimi puszkami, aby wycisnąć nadmiar płynu przez 10 do 15 minut. Tymczasem rozgrzej brojlery do wysokiej temperatury. Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia; blanszować fasolę i cukinię do miękkości-chrupiące i jasnozielone, około 30 sekund, a następnie przenieść do sitka i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia. Ostrożnie wysuszyć.
Pokroić tofu w 1 ½ - calowe kostki i wrzucić z 1 łyżką soku z limonki.
Przełożyć na wysmarowaną folią blachę do pieczenia i posypać solą i sezamem. Broil aż zbrązowieje, 5 do 7 protokół, następnie odwrócić i kontynuować, aż zbrązowieje z drugiej strony.
Wymieszać pozostały sok z limonki, sos sojowy i płatki pieprzu. Wrzucić pędy grochu, cukinia, peans, i tofu razem. Ubierz z sosem i podawaj natychmiast, lub Rezerwuj osobno i pakuj na lunch następnego dnia.