Makarony i soczewica: Pasta e Lenticchie
Need a dairy free main course? Pastan i soczewica: Pastan e Lenticchie może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 541 kalorii, 27g białka, oraz 10 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, pancetta, oliwa z oliwek extra virgin, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Pastan E Lenticchie, Cotecchino con Lenticchie (duża Kiełbasa z soczewicą), oraz Riso e lenticchie (ryż i soczewica).
Instrukcje
W dużym garnku połącz odsączoną soczewicę, seler i 6 szklanek wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do aktywnego dusić i gotować przez około 45 minut, aż soczewica są bardzo miękkie.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać oliwę na dużym ogniu.
Dodaj pancetta i Renderuj tłuszcz.
Dodaj cebulę, czosnek i płatki chile. Wymieszać pomidory i gotować kilka minut.
Gdy soczewica będzie miękka, Usuń seler, dodaj sól i ugotuj makaron we wrzącej wodzie. Gdy makaron jest prawie w pełni ugotowany, dodaj mieszankę cebuli i pietruszki i gotuj razem przez kilka minut. Doprawić solą i pieprzem i podawać z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.