Makaron na kołach wozu z pancettą i groszkiem

Makaron na kołach wozu z pancettą i groszkiem
Makaron na kołach wozu z pancettanem i groszkiem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Za 2,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 616 kalorii , 27 g białka i 24 g tłuszczu każda. Ten przepis z Foodnetwork wymaga groszku edamame, soli koszernej, szalotki i oliwy z oliwek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 66% . Wypróbuj makaron na kołach wozu , sałatkę z makaronem na kołach wozu i talerz makaronu na kołach wozu , aby poznać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(rotelle)(rotelle)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame
3
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale wciąż twardy, mieszając od czasu do czasu, od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
4
Odcedź i zachowaj 1 szklankę wody z makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame1 1/2 Szklanki (9 Uncji) łuskanego Groszku Edamame
5
Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki (5 Uncji) Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1 1/2 Szklanki (5 Uncji) Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
6
Dodaj pancettę i gotuj, często mieszając, aż będzie złocista i chrupiąca, od 6 do 8 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij pancettę i odsącz ją na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Dodaj szalotki na patelnię i gotuj do miękkości, od 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Dodaj bulion i drewnianą łyżką zeskrobuj brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Dodaj groszek cukrowy i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groszek CukrowyGroszek Cukrowy
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Dodaj makaron, ugotowaną pancettę, groszek edamame, groszek petite, parmezan, pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek, sól i liście mięty. Mieszaj, aż się pokryje, dodając zarezerwowaną wodę z makaronu, 1 łyżkę stołową na raz, aby poluzować sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
10
Przełożyć do dużej miski i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia14
Magazyn