Makaron na kołach wozu z pancettą i groszkiem
Makaron na kołach wozu z pancettanem i groszkiem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Za 2,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 616 kalorii , 27 g białka i 24 g tłuszczu każda. Ten przepis z Foodnetwork wymaga groszku edamame, soli koszernej, szalotki i oliwy z oliwek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobią go jeszcze raz. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 66% . Wypróbuj makaron na kołach wozu , sałatkę z makaronem na kołach wozu i talerz makaronu na kołach wozu , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotuj, aż będzie miękki, ale wciąż twardy, mieszając od czasu do czasu, od 8 do 10 minut.
Odcedź i zachowaj 1 szklankę wody z makaronu.
Na dużej patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju na średnim ogniu.
Dodaj pancettę i gotuj, często mieszając, aż będzie złocista i chrupiąca, od 6 do 8 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij pancettę i odsącz ją na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Dodaj szalotki na patelnię i gotuj do miękkości, od 2 do 3 minut.
Dodaj bulion i drewnianą łyżką zeskrobuj brązowe kawałki, które przylegają do dna patelni. Dodaj groszek cukrowy i gotuj na wolnym ogniu do miękkości, około 2 minut.
Dodaj makaron, ugotowaną pancettę, groszek edamame, groszek petite, parmezan, pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek, sól i liście mięty. Mieszaj, aż się pokryje, dodając zarezerwowaną wodę z makaronu, 1 łyżkę stołową na raz, aby poluzować sos.
Przełożyć do dużej miski i podawać.