Sałatka jęczmienno-szpinakowa z sosem Tofu

Sałatka jęczmienno-szpinakowa z sosem Tofu
Sałatka jęczmienno-szpinakowa z sosem tofu może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,31 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz szpinak dla niemowląt, grzyby cremini, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Sałatka jęczmienno-szpinakowa z sosem Tofu, Świeży szpinak z sosem Tofu, oraz Tosty jęczmień, fasolka szparagowa i sałatka Shiitake z tofu.

Instrukcje

1
W średnim rondlu połącz jęczmień, bulion, tymianek i połowę czosnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
CzosnekCzosnek
StadoStado
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj obfite szczypta soli i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż jęczmień będzie miękki, 25 protokół. Odrzuć tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
TymianekTymianek
SólSól
3
Odcedzić jęczmień i przenieść do dużej miski; przykryć i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Tymczasem na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać grzyby, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż lekko rumiane, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
6
Dodać szalotki i gotować, mieszając, aż zmiękną, 3 minuty dłużej. Zeskrobać grzyby do jęczmienia i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
JęczmieńJęczmień
7
Dodać szpinak, bazylię i miętę, ale nie mieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
BazyliaBazylia
MiętaMięta
8
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać pozostały czosnek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodać ocet, sok z cytryny i brązowy cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż lekko zgęstnieje, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
OcetOcet
11
Dodać pomidory i gotować do ogrzania przez. Wymieszać z tofu i doprawić solą i pieprzem. Zeskrobać sos na sałatkę i wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
12
Podawać na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn