Makaron czosnkowy z krewetkami
Makaron czosnkowy z krewetkami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis zawiera 2 porcje z 1061 kalorii, 53g białka, oraz 53g tłuszczu każdy. Za 6,06 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 41 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis od Allrecipes wymaga pietruszki, makaronu fusilli, parmezanu i oliwy z oliwek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest całkiem niezłe. Podobne przepisy to Makaron z krewetkami w kremowym sosie czosnkowym, Krewetki czosnkowe, oraz Krewetki Czosnkowe.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek lekko osolonej wody.
Dodaj makaron i gotuj przez 8 do 10 minut lub do al dente.
Odcedź, a następnie wróć do garnka.
Rozgrzej olej na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Smaż czosnek przez 5 minut. Wrzuć krewetki i gotuj przez 5 minut z każdej strony.
Usuń krewetki i odłóż na bok.
Usuń plasterki czosnku i wyrzuć.
Wlać olej na makaron w garnku, i wrzucić do równomiernie płaszcz.
Posyp 3/4 parmezanu na makaron i mieszaj, aż się równomiernie rozprowadzi.
Przenieś do naczynia do serwowania. Ułóż krewetki na wierzchu, a następnie posyp pozostałym parmezanem i natką pietruszki.