Mahi-mahi ze świeżą salsą ananasową
Mahi - Mahi ze świeżą salsą ananasową może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 666 kalorii, 86g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na $16.94 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest dostarczany przez Recipezaar. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, płatki pieprzu, filety mahi mahi i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 85%. Spróbuj Mahi-Mahi Ze Świeżą Salsą Ananasową, Macadamia-crusted Mahi Mahi z ananasowym Salsanem i ryżem jaśminowym, oraz Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować salsę ananasową, połącz ananas, czerwoną i zieloną paprykę, kolendrę, 1 łyżkę soku z limonki, płatki czerwonej papryki i skórkę z limonki w średniej misce.(Salsę ananasową można przygotować 1 do 2 dni wcześniej i schłodzić.).Podgrzej brojlery.Stojak natryskowy patelni brojlerów z natryskiem do gotowania.Spłucz mahi-mahi i osusz papierowymi ręcznikami.
Umieść mahi-mahi na stojaku.
Połączyć pozostałe 1 łyżkę soku z limonki i oliwy z oliwek; pędzel na mahi-mahi.Broil mahi-mahi, 4 cale od ciepła, 2 minuty.Obrócić i umyć drugą stronę mieszaniną oliwy z oliwek; posypać białym pieprzem.Kontynuuj pieczenie 2 minuty lub aż płatki Mahi-Mahi łatwo podczas testowania widelcem.
Podawać z salsą ananasową.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.