Maca Jabłkowa Kugel
Maca Jabłko Kugel jest Żydowski przepis, który służy 8. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 167 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Jest idealny do Chanuka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz sok z cytryny, jabłka granny smith, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 17%. Spróbuj Maca, pieczarki i cebula Kugel, Maca Kugel Z Jabłkami, Morelami I Żurawiną, oraz Apple Kugel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść pokruszone MACE w średniej misce i dodaj wystarczającą ilość wody do przykrycia.
Odstawić na 2 minuty, a następnie odcedzić nadmiar wody. Nie ściskaj.
Do miski Macy dodać jajka, 1/4 szklanki cukru, sól, sok z cytryny i mus jabłkowy. Wymieszać, aby połączyć.
Wymieszać z jabłkami i suszoną żurawiną.
Rozprowadzić mieszaninę równomiernie do naczynia żaroodpornego 2 quart.
Pozostałą 1/4 szklanki cukru wymieszać z cynamonem; posypać wierzchem.
Piec 45 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy wierzch będzie złoty, a jabłka będą miękkie.