Maca Ball Soup
Maca Ball Soup może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 30 i kosztuje $1.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Jeśli masz olej roślinny, jajka, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest idealny do Jesień. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 33%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Maca Ball Soup, Maca Ball Soup, oraz Maca Ball Soup dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj zupę: połowę koperku i połowę pietruszki zawiąż w pęczek sznurkiem kuchennym. Pozostały koperek i pietruszkę posiekać na równe 2 łyżeczki. każdy.
Przynieś kurczaka, następne 4 składniki, pęczek koperku z pietruszką i 3 1/2 qt. woda do wrzenia w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu; odtłuścić dowolną pianę łyżką szczelinową. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, 2 1/2 do 3 godzin lub aż kurczak jest miękki i spada z kości.
Ubij razem olej, jajka i 1/4 szklanki wody.
Dodaj mączkę Macy i 1 3/4 łyżeczki. sól koszerna; ubijać do dobrze wymieszanego. Przykryć i schłodzić 30 minut.
Zupę wyjąć z ognia. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni bulionu.
Wlać bulion przez drobny sitko z siatki drucianej do dużej miski. Powrót bulion, marchew i pasternak do holenderskiego pieca, odrzucając cebulę i zioła pęczek.
Niech kurczak, seler i mieszanka bulionu ostygnie 30 minut.
W międzyczasie zmontuj i ugotuj Kulki Macy: uformuj ciasto Macy na 18 (1-calowe) kulki (około 1 łyżki. każdy), używając mokrych rąk. Przynieś 2,5 qt. woda do wrzenia w dużym rondlu na średnim ogniu. Upuść kulki Macy do wrzącej wody; wróć do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiej; gotować na wolnym ogniu 30 minut.
Usunąć kulki Macy z wody za pomocą łyżki szczelinowej.
Wyciśnij sok z chłodzonych żeberek selera do bulionu. Odrzuć żeberka selera. Kurczak ze skórą i kośćmi; kurczak rozdrobniony.
Dodaj kulki Macy, rozdrobnionego kurczaka, sok z cytryny, sól koszerna i pieprz do bulionu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego; gotuj na wolnym ogniu 8 minut. Wymieszać z koperkiem i pietruszką; gotować 2 minuty.
Dekorować, w razie potrzeby.