Louisiana Mud Pie
Louisiana Mud Pie wymaga około 6 godzin i 20 minut od początku do końca. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 308 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać ciasto ciasto czekoladowe wafel, karmel polewa, chipsy czekoladowe, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co nie jest takie super. Spróbuj Louisiana Sloppy Joe, Gulasz Luizjański, oraz Louisiana Burger dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu na średnim ogniu dodaj polewę karmelową i bourbon. Doprowadzić do niskiego wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 8 do 10 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Do ciasta dodać 1/4 szklanki schłodzonego sosu karmelowego.
Umieść w zamrażarce na 15 minut, aż karmel ujędrni.
Wyjmij skórkę z zamrażarki; dodaj 1 kufel zmiękczonych lodów kawowych. Na wierzchu lodów, posypać 1/4 szklanki czekolady chipsy i 1/4 szklanki orzechów pekan. Powrót ciasto do zamrażarki na 45 minut do 1 godziny. Powtórz i utwórz kolejną warstwę. Ciasto należy zwrócić do zamrażarki na minimum 4 godziny.
Aby ułatwić krojenie, Uruchom nóż pod gorącą wodą.