Linguini z sosem z małży

Linguini z sosem z małży
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Linguini z sosem Małży spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,47 zł za porcję. Jeśli masz pastę pomidorową, ouzo, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 291 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Linguini z sosem z małży, Linguini z sosem z małży, oraz Linguini Z Sosem Z Białych Małży dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
1 otworzyć puszkę małży i przecedzić sok przez wyłożone papierowym ręcznikiem sito o drobnych oczkach do miski. Odstawić zarówno sok, jak i małże na bok.2
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzać oliwę w dużym garnku lub podsmażyć na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Dodać posiekaną cebulę i cebulę kopru włoskiego i posypać odrobiną soli. Dobrze wymieszać i smażyć, aż przezroczyste, o 4-5 protokół. Nie brązuj ich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Dodać posiekany czosnek i smażyć przez kolejną minutę.3
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
5
Dodaj ouzo (jeśli używasz) do patelni i gotuj, aż prawie całkowicie odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
OuzoOuzo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj pastę pomidorową i dobrze wymieszaj, aby pokryć warzywa. Gotować przez minutę lub dwie. 4
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
7
Dodaj pokruszone pomidory i sok z małży (odcedzony z puszki małży) do garnka, wraz z posypką soli i cukru. Dobrze wymieszać, włączyć ogień do powolnego dusić i gotować przez 20 protokół. Podczas gotowania sosu pomidorowego podgrzej duży garnek osolonej wody do makaronu.Jeśli chcesz gładki SOS zamiast masywny, kadzi sos do blendera i przecieru, aż będzie gładka, a następnie powrócić do garnka.5 Gdy woda z makaronu się zagotuje, zacznij gotować makaron linguini.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do PrzyprawieniaGałka Muszkatołowa, Mielona I Więcej, Do Przyprawienia
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Krewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z OgonamiKrewetki (21 Do 25 Sztuk), Obrane I Pozbawione żyłek, Z Ogonami
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
ChochlaChochla
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Dodać małże w skorupie do garnka z sosem. Zanurz małże w sosie. Zwiększ temperaturę garnka sosu do niskiego wrzenia lub silnego duszenia. Otwarcie wszystkich Małży powinno zająć 3-5 minut. Gdy małże się otworzą, wyjmij je do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Usuń mięso małży ze wszystkich, ale kilka muszli, które chcesz zapisać do dekoracji. (Lub zachować mięso małży w muszli, twój wybór, po prostu znaleźć danie łatwiejsze do jedzenia, jeśli większość małży są już z muszli.)6 gdy makaron jest gotowy, odcedzić i umieścić go w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodaj konserwy małże do sosu do makaronu i powrót wcześniej żywe małże do sosu, jak również.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do MakaronuSos Do Makaronu
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
11
Dodać pokrojone liście kopru włoskiego i wymieszać z combine.To podawać, kadzi trochę sosu do miski z makaronem i dobrze wymieszać, aby połączyć. Użyj szczypce umieścić trochę makaronu na każdym talerzu, dodać małą łyżkę sosu małży na wierzchu i udekorować kilka Małży, które są jeszcze w skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z MałżySos Z Małży
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Serwuj natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia13
Magazyn