Linguine z krewetkami i przegrzebkami w tajskim Zielonym sosie Curry

Linguine z krewetkami i przegrzebkami w tajskim Zielonym sosie Curry
Linguine z krewetkami i przegrzebkami w tajskim Zielonym sosie Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 728 kalorii, 31g białka, oraz 35 g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz mleko kokosowe, rosół z kurczaka, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Linguine z przegrzebkami i krewetkami w tajskim Zielonym sosie Curry, Tajskie zielone Curry z krewetkami, przegrzebkami i jarmużem, oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ciepła 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté chile i białe części szalotki, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Papryka ChiliPapryka Chili
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Pat przegrzebki i krewetki suche oddzielnie i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
SólSól
4
Ciepło Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju w tej samej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować przegrzebki aż rumiane, 2 do 3 minut z każdej strony (przegrzebki będą prawie gotowane przez).
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Transfer przegrzebki do miski z rowkiem łyżką i sauté krewetki w tej samej patelni, mieszając od czasu do czasu, aż prawie gotowane przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj krewetki do przegrzebków.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
7
Dodaj mleko kokosowe, pasta curry, bulion, brązowy cukier, sos rybny, i sok z limonki na patelni, następnie dusić, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Pasta CurryPasta Curry
Sos RybnySos Rybny
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
W międzyczasie gotować linguine w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente, a następnie osuszyć w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
9
Wymieszaj przegrzebki i krewetki z dowolnym płynem w misce do sosu na patelni i podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż przegrzebki i krewetki są po prostu gotowane przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzegrzebkiPrzegrzebki
KrewetkiKrewetki
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Przenieść owoce morza do czystej miski z rowkiem łyżką i dodać linguine i kolendry do sosu w patelni, podrzucając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
Gotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W PaskiGotowaną Polędwiczkę Wieprzową Pokroić W Paski
Owoce MorzaOwoce Morza
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Makaron i sos podzielić na 4 miseczki. Top z owoców morza i posypać zieleniną scallion i mieszanki chile.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Owoce MorzaOwoce Morza
Papryka ChiliPapryka Chili
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr) z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 Litr)
100% Certyfikowany Ekologiczny Gruner Veltliner. To wino jest ziołowe, świeże i pikantne z nutami białego pieprzu, jabłka i cytrusów na podniebieniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn