Linguine z krewetkami i przegrzebkami w tajskim Zielonym sosie Curry
Linguine z krewetkami i przegrzebkami w tajskim Zielonym sosie Curry może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 3,42 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 728 kalorii, 31g białka, oraz 35 g tłuszczu. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jeśli masz mleko kokosowe, rosół z kurczaka, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Linguine z przegrzebkami i krewetkami w tajskim Zielonym sosie Curry, Tajskie zielone Curry z krewetkami, przegrzebkami i jarmużem, oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepła 1 łyżka oleju w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie sauté chile i białe części szalotki, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Pat przegrzebki i krewetki suche oddzielnie i doprawić solą.
Ciepło Pozostałe 1 1/2 łyżki oleju w tej samej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie gotować przegrzebki aż rumiane, 2 do 3 minut z każdej strony (przegrzebki będą prawie gotowane przez).
Transfer przegrzebki do miski z rowkiem łyżką i sauté krewetki w tej samej patelni, mieszając od czasu do czasu, aż prawie gotowane przez, o 3 protokół.
Dodaj krewetki do przegrzebków.
Dodaj mleko kokosowe, pasta curry, bulion, brązowy cukier, sos rybny, i sok z limonki na patelni, następnie dusić, mieszając od czasu do czasu, 5 protokół.
W międzyczasie gotować linguine w garnku 6-do 8-quart wrzącej osolonej wody, aż al dente, a następnie osuszyć w durszlaku.
Wymieszaj przegrzebki i krewetki z dowolnym płynem w misce do sosu na patelni i podgrzać do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż przegrzebki i krewetki są po prostu gotowane przez, O 2 protokół.
Przenieść owoce morza do czystej miski z rowkiem łyżką i dodać linguine i kolendry do sosu w patelni, podrzucając do herbu.
Makaron i sos podzielić na 4 miseczki. Top z owoców morza i posypać zieleniną scallion i mieszanki chile.