Lemony mushroom & herb rice
Lemony mushroom & herb rice może być dobrym przepisem na rozszerzenie Pudełka na przystawki. Jedna porcja zawiera 82 kalorie, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis służy 4 i kosztuje 84 grosze za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 51 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Mieszanka skórki z cytryny, pack kasztan grzyby, szczypiorek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 96%. Podobne przepisy to Dip Ziołowo-Cytrynowy, Cytrynowa Sałatka Ziołowa, oraz Cytrynowy Majonez Ziołowy.
Instrukcje
Napełnij pojemny rondel wodą, doprowadz do wrzenia i włóż czubatą łyżeczkę soli - woda będzie wściekle bąbelkować.
Wlać ryż, raz wymieszać i powrócić do wrzenia, a następnie podgrzać trochę tak, aby woda gotowała się równomiernie, ale nie energicznie.
Gotować bez mieszania (to sprawia, że lepki ryż) przez 10 minut. Podnieś niektóre z rowkiem łyżką i skubać ziarno lub dwa. Jeśli są zbyt chrupiące, gotować przez kolejną minutę i smak ponownie. Powinny być delikatne, ale z małym kęsem.
Ryż odcedzić na duże sito i spłukać zalewając czajnikiem bardzo gorącej wody.
Tymczasem kasztanowce kroimy na małe kawałki i smażymy na dużej patelni na dużym ogniu przez 4 minuty, aż się zezłocą. Czosnek wymieszać i smażyć przez 1 minutę.
Ryż odcedzić, opłukać i wrzucić do grzybów z natką pietruszki, szczypiorkiem i skórką z cytryny. Spróbuj trochę i dodaj sól, jeśli to konieczne. Świeży smak doskonale komponuje się z grillowanymi rybami.