Lahmajoon
Lahmajoon może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 10g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 10 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Mieszanka cebuli, pomidory w puszkach, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Lahmajoon (Pizza Ormiańska).
Instrukcje
W małej misce wymieszaj aktywne suche drożdże, 1 łyżkę cukru i 1/2 szklanki ciepłej wody. Odstawić na około 5 minut.
W dużej misce wymieszać mąkę, sól, 3 łyżki skracania, pozostały cukier, pozostałą wodę i przygotowanie drożdży. Zagnieść na gładką masę. Za pomocą pozostałego skrócenia usunąć ciasto przyklejające się do boków miski i usunąć ciasto z palców. Przykryj ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu, aż podwoi się rozmiar, około 2 do 3 godzin.
W średniej misce wymieszaj mieloną wołowinę, pomidory, cebulę, pietruszkę, zieloną paprykę, sól, pieprz cayenne i pieprz czarny. Schłodzić w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C). Lekko mąkę dużą blachę do pieczenia.
Na lekko posypanej mąką powierzchni uformować ciasto na 12 kulek. Oddziel każdą piłkę na pół.
Przetnij połówki w kulki.
Umieścić kulki na przygotowanej blasze do pieczenia. Odstawić na około 10 minut.
Tocz kulki na koła o średnicy 7 cali.
Rozprowadzić około 1 1/2 łyżki mieszanki mięsa na każdym okręgu.
Piec w nagrzanym piekarniku 15 do 20 minut, lub aż wołowina nie będzie już różowy i ciasto jest lekko rumiane.