Labneh (Libański Ser Kremowy)
Labneh (libański Ser kremowy) wymaga z grubsza 5 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 478 kalorii, 23G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, jogurt, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to raczej tanie przepis dla fanów kuchni middl eastern. Dobrze sprawdza się jako poranny posiłek. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 60%. Podobne przepisy to Got your Goat: How To Make Labneh (aka yogurt Cheese), Muhallabia, Libański Pudding Migdałowy, oraz Libański ser jogurtowy z Za ' Atar i oliwkami.
Instrukcje
Wyłożyć duży durszlak gazą. Sól wymieszać z jogurtem, a jogurt wlać do gazówki. Ustaw durszlak w zlewie lub misce, aby złapać płyn, który spływa. Pozostawić do drenażu na 24 godziny.
Po odsączeniu przez 24 godziny przenieś powstały ser do miski. Wymieszać z oliwą z oliwek. Przechowywać w przykrytym pojemniku w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Deser świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "