Kuskus-Kury Nadziewane Korniszonem

Kuskus-Kury Nadziewane Korniszonem
Kuskus Nadziewane kury kornwalijskie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 791 kalorii, 53g białka, oraz 51 g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz śliwkowe migdały, morele, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Kurowane Kury Kornwalijskie Z Kokosową Kolendrą Kuskus, Niedzielna Kolacja: kury Korniszonowe z migdałowym kuskusem, oraz Faszerowane Kury Kornwalijskie.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Toast orzechy w piekarniku, aż złoty kolor, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
3
Usunąć Podnieś temperaturę do 42
4
W małym rondlu przynieś bulion, morele i 1/4 łyżeczki soli na wolnym ogniu na umiarkowanie wysokim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z kuskusem. Przykryć i odstawić na 5 minut. Puch z widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
6
Dodać migdały, 1/2 łyżki masła, 1 1/2 łyżeczki miodu, cynamon, i 1/8 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Dodatkowe Jabłko OpcjonalnieDodatkowe Jabłko Opcjonalnie
( 23)( 23)
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
7
Napełnij ubytki kur mieszaniną kuskusu. Przekręć skrzydła kur za plecami i, jeśli chcesz, zwiąż nogi razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża MiętaPosiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
8
Kury, od strony piersi do góry, umieść na małej patelni do pieczenia. Kury zalać olejem; posypać 1/8 łyżeczki soli i pieprzu. Kropka z pozostałą 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Piecz kury przez 25 minut. Zalać je sokami z patelni i skropić pozostałą 1 łyżeczką miodu. Kontynuuj pieczenie, aż tylko gotowe, 10 do 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
10
Kiedy kury są gotowe, przenieś je na talerz i pozostaw do odpoczynku w ciepłym miejscu na około 5 minut. Łyżka tłuszczu z patelni i dodać wodę do soków. Gotować na umiarkowanym ogniu, skrobanie dno patelni, aby usunąć wszelkie brązowe kawałki, aż zredukowane do 1/4 szklanki, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
11
Dodać szczyptę soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
12
Kury pokroić na pół i podawać z farszem i sokami z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka Lub Bulionu Warzywnego (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
13
Rekomendacja win: to egzotyczne danie wymaga równie egzotycznego wina, jak pyszny Australijski smillon, niezbyt wytrawna biel z nutami mandarynki i migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
( 23)( 23)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn