Kurczak z mieszanym winem: Pollo al Vino Cotto

Kurczak z mieszanym winem: Pollo al Vino Cotto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj kurczaka z mieszanym winem: Pollo al Vino Cotto spróbuj. Jedna porcja zawiera 1719 kalorii, 67g białka, oraz 87 g tłuszczu. Na 8,52 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i odbierz migdały, wino, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest solidne. Spróbuj Pollo al vino bianco con funghi (kurczak duszony w białym winie z grzybami), Przegrzebki i Foie Gras smażone z dzikimi jagodami i Vino Cotto, oraz Pesche al vino rosso (brzoskwinie w czerwonym winie) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz wszystkie składniki w rondlu o ciężkim dnie. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby miód nie spalił się, aż wino zmniejszy się do 1/4 jego pierwotnej ilości, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjąć z ognia i ostudzić.
3
Usuń laski cynamonu przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1
Usunąć podroby, oczyścić i osuszyć kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
2
Pokrój kurczaka na 8 kawałków, pozostawiając kości nienaruszone. W rondlu 12 do 14 cali rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż będą gorące, ale nie będą palić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Dodać kawałki kurczaka, skórkę w dół, i brązowy po obu stronach na dużym ogniu, o 4 minut na stronę, doprawić solą. Gdy kurczak jest brązowy, dodać cebulę i marchew, karmelizować i wrzucić. .
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Dodać oliwki, rodzynki, kapary, orzeszki piniowe i migdały, deglaze z 1/2 VIN cotto, zmniejszenie o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
( 23)( 23)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
5
Dodać pozostałe 1/2 szklanki VIN cotto i włączyć ogień do wysokiej, tak, że wino dochodzi do wrzenia. W małej misce, połączyć ocet i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Dodać do patelni i gotować na dużym ogniu, aż całe wino i ocet wyparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać na gorąco, przyozdobione płatkami chili, natką pietruszki, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i popękanym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki

Składniki

3(zima)migdały, Skórki usunięte i opiekanemigdały, Skórki usunięte i opiekane1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kapary, opłukane i osuszonekapary, opłukane i osuszone2marchew obrana i pokrojona w kostkęmarchew obrana i pokrojona w kostkę1kilogramykurczaka, oczyszczone, podroby usunięte i pokrojone na 8 porcjikurczaka, oczyszczone, podroby usunięte i pokrojone na 8 porcji2laski cynamonulaski cynamonu1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwki zielone (odmiana sycylijska), pestkowe i posiekaneoliwki zielone (odmiana sycylijska), pestkowe i posiekane340Orzechy dowolne (posiekane)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do dekoracjioliwa z oliwek extra virgin, plus więcej do dekoracji1Dużecebula pokrojona w dużą kostkęcebula pokrojona w dużą kostkę4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekana natka włoskiej pietruszki, do dekoracjiPosiekana natka włoskiej pietruszki, do dekoracji1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)orzeszki piniowe, tostyorzeszki piniowe, tosty3(zima)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)1 laska cynamonu (1-1/2 cala)4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGorące czerwone płatki chili, do dekoracjiGorące czerwone płatki chili, do dekoracji1Średnia żółta cebula, posiekanasproszkowane nasiona lubczykusproszkowane nasiona lubczyku2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkivin cottovin cotto
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn