Kurczak z kremowym sosem Jalapeno
Kurczak z kremowym sosem Jalapeno to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 30g białka, 12g tłuszczu i w sumie 366 kalorii. Za $1.92 za porcję, ten przepis okładki 20% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką olej canolan, sól, mielony kminek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony kminek, możesz podążać za tym daniem głównym z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowy Sos Jalapeño, Multicooker Creamy Jalapeño Chicken Tacos, oraz Make-Ahead Kremowy Kurczak Nadziewany Jalapeno dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Posyp kurczaka solą. Na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, brązowy kurczak w oleju po obu stronach.
Dodaj cebulę, bulion, jalapenos i kminek. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Usuń kurczaka i utrzymuj ciepło.
Wymieszaj ser śmietankowy i śmietanę z mieszanką cebuli, aż się połączą. Dodaj pomidory;podgrzej.
Podawać z kurczakiem i ryżem.