Kurczak Włoski Na Wolnym Ogniu
Włoski kurczak na wolnym ogniu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 303 kalorie, 33g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, parmezan, pastę pomidorową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 61 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chicken Cheesy Simmer, Toskański Kurczak Na Wolnym Ogniu, oraz Chicken Cheesy Simmer dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka na patelni; gotować 10 min. lub aż równomiernie zbrązowieje, obracając od czasu do czasu.
Pomidory połączyć z pastą pomidorową; polać kurczakiem.
Dodać paprykę; przykryć. Dusić na średnim i małym ogniu 20 min. lub dopóki kurczak nie zostanie zrobiony (165F), mieszając od czasu do czasu.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z parmezanem. Top z rozdrobnionym serem; odstawić, przykryte, aż się stopi.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon