Kurczak Wontons

Kurczak Wontons
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Wontons kurczaka spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,56 zł za porcję. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz połówki piersi kurczaka, sos sojowy, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 53%. Spróbuj Kurczak Wontons, 1 Punkt Wontonów Z Kurczaka, oraz Chrupiący Kurczak Wontons dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj kurczaka, jajko, zieloną cebulę, sos sojowy, olej sezamowy, olej roślinny i sól w dużej misce, aż do równomiernego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Miarka około 1 łyżeczki mieszanki kurczaka i umieścić w środku wonton owijki. Zwilż 2 sąsiednie krawędzie owijki wodą i złóż w trójkąt. Połącz dwa dolne punkty owijki i zwilż, aby uszczelnić i stworzyć kształt kapelusza. Powtórz z pozostałym kurczakiem i opakowaniami wonton.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wonton WrappersWonton Wrappers
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Przynieś duży garnek wody do wrzenia. Wontony wymieszać z wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodaj 1/2 szklanki zimnej wody i pozwól wodzie powrócić do wrzenia. Powtórzyć Gotowanie z kolejną 1/2 szklanki zimnej wody. Wontony są gotowe, gdy kurczak nie jest już różowy w środku, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Drenaż.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn