Kurczak w stylu wiejskim
Kurczak w stylu wiejskim zajmuje od początku do końca około 35 minut. Za 1,98 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 318 kalorii, 41 g białka i 9 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką mieszankę zupy cebulowej, masło, parmezan i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 61%. Paella z kurczakiem i kiełbasą w stylu wiejskim, mus z wątróbek drobiowych w stylu wiejskim i kurczak w puszce po piwie, warzywa w stylu wiejskim z pieczonym czosnkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Spłaszcz kurczaka do 1/2 cala. grubość. W płytkiej misce ubij jajko i wodę. W innej płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan i mieszankę zupy. Zanurz kurczaka w mieszance jajecznej, a następnie obtocz w mieszance okruchów.
Umieścić w natłuszczonej formie o średnicy 15 cali. x 10 cali x 1-cal. taca do pieczenia; posmarować masłem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 20-25 minut lub do momentu, aż mięso przestanie być różowe. W międzyczasie przygotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.