Kurczak w sosie musztardowo-mascarpone marsala
Przepis na Kurczaka z Musztardowym Sosem Mascarpone Marsala można przygotować w około 50 minut. To danie główne ma 738 kalorii, 37 g białka i 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 2,53 USD za porcję. Udaj się do sklepu i kup wino marsala, piersi z kurczaka, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis polubiło 69 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 84%, to danie jest niesamowite. Kurczak z musztardowym sosem marscarpone marsala, tortellini, grzyby w sosie śmietanowym marsala-mascarpone i ravioli z kurczakiem buitoni marsala z sosem śmietanowo-grzybowym marsala są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Posyp kurczaka solą i pieprzem.
Rozgrzej olej na dużej, ciężkiej patelni na dużym ogniu.
Dodaj kurczaka i smaż aż do zrumienienia, około 4 minut z każdej strony.
Kurczaka przełóż na talerz i lekko ostudź.
Podczas gdy kurczak ostygnie, rozpuść 2 łyżki masła na tej samej patelni na średnim ogniu, następnie dodaj cebulę i smaż do miękkości, około 2 minut.
Dodaj grzyby i czosnek i smaż, aż grzyby będą miękkie, a sok odparuje, około 12 minut.
Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się o połowę, około 4 minut. Wymieszać z mascarpone i musztardą.
Piersi kurczaka pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/3 cala. Umieść kurczaka wraz z nagromadzonym sokiem na patelni. Duś bez przykrycia na średnim ogniu, aż kurczak będzie ugotowany, a sos lekko zgęstnieje, około 2 minut. Wmieszać posiekaną natkę pietruszki. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W międzyczasie zagotuj w dużym garnku osoloną wodę.
Dodaj fettuccine i gotuj aż do al dente, mieszając od czasu do czasu, około 8 minut.
Odpływ. Wymieszaj fettuccine z 3 łyżkami masła i dopraw do smaku solą i pieprzem. Rozłóż fettuccine na talerzach. Na wierzch wyłóż mieszaninę kurczaka.
Udekoruj gałązkami pietruszki i podawaj.