Chleb pełnoziarnisty z dzikiego ryżu
Przepis na Chleb pełnoziarnisty z dzikiego ryżu można przygotować w około 1 godzinę. Z tego przepisu powstają 32 porcje zawierające 116 kalorii, 4 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 22 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedrogi chleb. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka aktywnych drożdży, mąki, mleka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 24% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Chleb z dzikiego ryżu, sos do chleba z dzikiego ryżu i chleb z dzikiego ryżu z trzema ziarnami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę pełnoziarnistą, 1 szklankę mąki uniwersalnej, drożdże i sól. W małym rondlu podgrzej wodę, mleko, masło i miód do temperatury 120°-130°.
Dodaj do suchych składników; ubijaj, aż będzie gładkie. Dodaj dziki ryż i pozostałą mąkę uniwersalną, aby powstało sztywne ciasto.
Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając raz, aby pokryć wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 40 minut.
Uderz ciasto w dół. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podzielić na pół. Uformować bochenki.
Umieść w dwóch 9-calowych. x 5 cali foremki do pieczenia pokryte sprayem kuchennym. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość, około 30 minut.
Piec w temperaturze 375° przez 40-45 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij z patelni na kratkę do całkowitego ostygnięcia.