Marynowana Pieczeń Wieprzowa Z Sosem Porzeczkowym
Przepis na Marynowaną Pieczeń Wieprzową z Sosem Porzeczkowym można przygotować w około 7 godzin. Ten przepis służy 6 osobom. Za 3,9 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis zawiera 545 kalorii, 69 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Allrecipes wymaga tymianku, pieczeni z polędwiczki wieprzowej, gotowanej sherry i mielonego imbiru. Świetnie sprawdza się jako danie główne. 5 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał super-łyżkowy wynik na poziomie 89%. Pieczeń wieprzowa z sosem porzeczkowym, schab z sosem porzeczkowym i schab faszerowany z sosem porzeczkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść pieczeń w zamykanej plastikowej torbie. W średniej misce wymieszaj 1/2 szklanki sosu sojowego, 1/2 szklanki sherry, czosnek, musztardę, imbir i tymianek.
Wlej marynatę do torebki i zamknij.
Włóż torebkę do dużej miski i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Umieść pieczeń na średniej patelni. Piecz wieprzowinę w marynacie bez przykrycia w nagrzanym piekarniku przez 2 1/2 do 3 godzin lub do momentu, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 170 stopni F na termometrze do mięsa. Podlewaj co godzinę podczas gotowania.
Podawać z sosem porzeczkowym.
Aby przygotować sos porzeczkowy: W małym rondlu ustawionym na średnim ogniu powoli rozpuść galaretkę porzeczkową. Wymieszaj 2 łyżki sherry i 1 łyżkę sosu sojowego.