Kurczak W Puszce Piwa
Kurczak z puszki piwa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i דל פחמימות,zny przepis służy 4 i kosztuje 1,46 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 16G białka, oraz 26g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, musztardę dijon, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Smażony kurczak z piwem-piwo dodaje bardzo aromatyczny i ziemski smak do tak wielu rzeczy. Smażony kurczak z piwem jest bajeczny, Kurczak Z Puszki Po Piwie, oraz Wędzony ser i Fondue z piwem-gotowana na wolnym ogniu Bratwurst, Grillowany boczek, pieczarki i chleb żytni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W małej misce wymieszać oliwę z oliwek, musztardę Dijon, paprykę, tymianek, sok z cytryny i czosnek.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Zalać kurczaka marynatą.
Umieścić na blasze do pieczenia, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 4 godziny (lub do nocy).
Wyjmij kurczaka z lodówki i pozwól wrócić do temperatury pokojowej na 45 minut.
Ustaw swój grill węglowy do pośredniego podgrzewania-rozłóż gorące węgle na jedną stronę grilla i pozostaw drugą stronę gołą. Jeśli używasz grilla gazowego, podgrzej jedną stronę grilla do średniego ciepła i pozostaw drugą stronę grilla.
Wylej jedną trzecią piwa (lub wypij!), włożyć gałązki tymianku do puszki i posadzić kurczaka na puszce po piwie.
Umieść kurczaka w pozycji pionowej na ruszcie grillowym po chłodnej stronie grilla, z dala od ciepła (może być konieczne użycie pierścienia z folii o dużej wytrzymałości wokół podstawy puszki, aby pomóc zrównoważyć kurczaka). Przykryj grill pokrywką i gotuj przez 1 1/4 godziny do 1 1/2 godziny, obracając się w połowie grillowania, aż kurczak zostanie ugotowany i natychmiastowy termometr umieszczony w najgrubszej części uda odczytuje 165 stopni F.
Pozwól kurczakowi odpocząć na 10 minut przed rzeźbieniem.