Kurczak Tandoori z puree z ciecierzycy i sałatką z papryki i cebuli
Kurczak Tandoori z puree z ciecierzycy i sałatką z papryki i cebuli to indyjski przepis, który serwuje 6. To danie główne ma 565 kalorii, 44g białka, oraz 21g tłuszczu na porcję. Za 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką kolendrę, liście kolendry, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sałatka z tuńczyka, ciecierzycy i Orzo, Sałatka kukurydziana z ciecierzycy / Zdrowa Sałatka s, oraz Sałatka Z Brązowego I Dzikiego Ryżu I Jęczmienia Z Ciecierzycą.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 500 do 550 stopni F, tak wysoko, jak to tylko możliwe. Przykryj blachę do pieczenia folią i ustaw stojak do pieczenia na wierzchu, jeśli go masz - nie jest to konieczne, ale użyj go, jeśli go masz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Umieść jogurt w płytkim naczyniu i połącz z imbirem, 3 ząbkami startego czosnku, chili w proszku, kolendrą, papryką, kurkumą, kardamonem, kminkiem i 2 łyżkami oleju. Dopraw kurczaka solą i pieprzem i obtocz w sosie. Ułóż na blasze do pieczenia i piecz 20 do 25 minut, aż soki będą czyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Kurkuma
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
¼ łyżeczki Oregano
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
3
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Dodaj 1 ząbek startego czosnku. Pulse posiekaj ciecierzycę w robocie kuchennym, a następnie dodaj do oleju czosnkowego i dopraw solą i pieprzem. Zetrzyj z bulionem drobiowym i tahini i zmniejsz ogień do małego.
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Indian działa naprawdę dobrze z Riesling, Gruener Veltliner i musującym różem. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować, jest dr Hermann Dr H. Riesling. Ma 4,6 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Dr Hermann Dr H. Riesling
Zapachy ziół i owoców pestkowych. Słodki, świeży, owocowy o żywej kwasowości. To wino jest idealne do pikantnych potraw, szczególnie pikantnych Azjatyckichkwizyna, lekka i świeża kwasowość jest taka, że można ją spożywać samodzielnie.