Przepis Tandoori kurczak może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 45 minut. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,07 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 195 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona kopru włoskiego, mieloną kurkumę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kurczak Tandoori, Tandoori Z Kurczakiem, oraz Kurczak Tandoori dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby marynaty, toast goździki, całe chiles, oba rodzaje nasion kardamonu, nasiona kolendry, nasiona kopru i Nasiona kozieradki w patelni żeliwnej aż pachnące, 3 minut lub tak, potrząsając patelni. Następnie wlej przyprawy do młynka do przypraw i zmiel je, aż uzyskasz drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona Kolendry
Nasiona Kozieradki
Nasiona Kardamonu
Bułka Tarta, Kilka Garści
Potrójne, Przycięte
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
W dużej misce, ubić razem mieszankę przypraw właśnie wykonane z jogurtu, olej, ocet słodowy, sól, mielony cynamon, papryka, kurkuma, pieprz cayenne, czosnek i imbir, aż dobrze połączone. Powinien pachnieć niesamowicie! Smak i dostosować z większą ilością soli, jeśli jest to potrzebne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon Mielony
1 Całe świeże Jalapeno
Ocet Słodowy
Kurkuma
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Rezerwa 1/3 szklanki marynaty i odstawić; masz zamiar zrobić sos z tej zastrzeżonej marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
4
Ukłuj uda kurczaka widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
5
Dodać uda do reszty marynaty i wrzucić do herbu. Marynować co najmniej 1 godzinę w lodówce, a co najwyżej przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
6
Kiedy jesteś gotowy do gotowania, linia blachy do pieczenia z folią, i włączyć brojlerów na.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
7
Umieść każde udo kurczaka na blasze do pieczenia, upewniając się, że każdy z nich jest pokryty marynatą, ale nie pływa w nim. Ugotować udka kurczaka pod brojlerem, aż zacznie czernieć, o 5 protokół. Następnie przekręć piekarnik na 350 i gotuj, aż termometr do mięsa włożony w mięsistą część uda zarejestruje 160 stopni F, kolejne 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Plus 2 łyżeczki Kwaśnej śmietany
Potrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Podczas gotowania kurczaka wlać zarezerwowaną marynatę do małego rondla, wraz z 1/2 szklanki wody i miodu. Doprowadzić do delikatnego wrzenia na średnim ogniu, cały czas ubijając. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Potrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Zdjąć z ognia i wlać do małej miski lub sosu łodzi do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.
Laurenz V Reserve Uroczy Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa pikantność Veltlinera łączą się, tworząc fascynujący owocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatną kwasowość owocową. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!