Kurczak Smażony W Stylu Bon Ton

Kurczak Smażony W Stylu Bon Ton
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego kurczaka w stylu Bon Ton. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1044 kalorii. Na $3.93 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać sól, czosnek w proszku, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kurczak smażony w stylu Bon Ton, Kurczak Smażony W Stylu Południowym, oraz Kurczak smażony w stylu południowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki marynaty ubić w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać kurczaka, upewniając się, że jest pokryty marynatą. Schłodzić, przykryć, mieszając dwa razy, około 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
1
Rozgrzać 2 cale oleju w szerokim garnku 8-do 9 1/2-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr o głębokim tłuszczu rejestruje 365 do 191°. (nasz garnek był 12 cali szerokości i 5 cali głębokości; jeśli nie masz tak szerokiego garnka, możesz smażyć kurczaka w dwóch partiach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
2
W międzyczasie wszystkie składniki pogłębiania ubić w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odcedzić kurczaka, odrzucając marynatę. Pogłębiać każdy kawałek kurczaka w przyprawionej mąki i umieścić na dużej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka SezonowanaMąka Sezonowana
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Odstawić około 10 minut.
5
Smażyć kurczaka, obracając kilka razy, 20 do 25 minut, lub do złotego koloru, a następnie odcedzić na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Fess Parker Santa Barbara Riesling z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
Fess Parker Santa Barbara Riesling
Fess Parker Santa Barbara Riesling
Nuty kwiatowe i kwiaty pomarańczy, mieszają się z zapachami cytrusów, brzoskwini, wiciokrzewu i lekkiej moreli na nosie. Na podniebieniu znajdziesz smaki brzoskwini, moreli i cytrusów. Te smaki łączą się, aby uzyskać suchy, ale dobrze zbalansowany Riesling.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn