Kurczak rozmarynowo-Feta w sosie pomidorowo-oliwkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj kurczaka Rozmarynowo-Feta z sosem pomidorowo-oliwkowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 317 kalorii, 40g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól, bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 41 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana cukinia z sosem pomidorowo-oliwkowym i serem Feta, Spaghetti z sosem z pomidorów wiśniowych i czarnych oliwek, oraz Pstrąg rozmarynowy w sosie wiśniowo-pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić chleb w robocie kuchennym; pulsować 10 razy lub aż grube okruchy środka 1/2 szklanki.
Połączyć bułkę tartą, ser, i rozmaryn w małej misce. Dobrze wrzucić; odstawić.
Posypać 1/4 łyżeczki pieprzu i soli równomiernie kurczaka.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 do 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali; top równomiernie z mieszaniną bułki tartej, lekko naciskając.
Do naczynia dodać oliwki i kolejne 3 składniki, posypać pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Piec w 375 przez 27 minut lub do kurczak jest gotowy.
Dekoruj rozmarynem, w razie potrzeby.