Kurczak Morelowy
Kurczak morelowy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 296 kalorii, 35g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury morelowe, pietruszkę z płaskim liściem, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać suszone morele, można śledzić to danie główne z Jogurt Ajerkoniak Z Granolą jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Morelowe bułeczki pekan z morelowym masłem miodowym, Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen, oraz Lekvar Apricot Butter-nadzienie morelowe do Hamantaschen dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię z pokrywką na średnim ogniu.
Dodać olej i kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Lekko opłukać kurczaka kilka minut z każdej strony, dodać cebulę. Gotować 5 minut.
Dodaj ocet do patelni i pozwól mu odparować.
Dodać morele i wywar. Gdy zapas dojdzie do pęcherzyka, dodaj konfitury i wymieszaj, aby połączyć. Przykryć patelnię, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 do 15 minut.
Kurczaka podawać z posypką posiekanej natki pietruszki.