Kurczak Marsala
Kurczak Marsalan jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 29g białka, oraz 7G tłuszczu. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, bulion z kurczaka, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 199 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Kurczak Marsala, oraz Kurczak Marsala dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kurczak gotować w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż rumiane z obu stron. Przenieś kurczaka na stronę patelni.
Dodać grzyby, cebula i czosnek na drugiej stronie patelni; gotować i mieszać, aż grzyby i cebula są miękkie, ale nie rumiane.
Dodaj wino; doprowadzić do wrzenia.
Wymieszać bulion i skrobię kukurydzianą do wymieszania.
Dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając; przykryć. Dusić na małym ogniu 10 min. lub dopóki kurczak nie zostanie ukończony (165F). Tymczasem gotować ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Podawać mieszankę z kurczaka na ryżu.
Posypać natką pietruszki.