Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo

Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo
Przepis Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne opcja dla miłośników kreolskiego jedzenia. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.06 za porcję. To danie główne ma 659 kalorii, 50g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka tymianku, liści laurowych, okra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak, krewetki i Andouille Gumbo, Krewetki, kurczak i Andouille Gumbo, oraz Krewetki i Andouille Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej, ciężkiej doniczce podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodaj zastrzeżone muszle krewetek i skrzydełka z kurczaka, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż skrzydełka kurczaka są rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
3
Dodać 1 łyżkę pasty pomidorowej i gotować, mieszając, aż błyszczący, o 2 protokół. Powoli wlać bulion, mieszając drewnianą łyżką, aby uwolnić rumiane kawałki na dnie garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodać liście laurowe i doprowadzić do wrzenia. Przetrzyj powierzchnię wywaru, zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
5
Dodać nogi kurczaka do bulionu i gotować na wolnym ogniu, aż są gotowane przez, o 40 protokół. Odcedzić wywar do żaroodpornej miski i przełożyć udka kurczaka na duży talerz. Gdy nogi są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, usuń mięso i wyrzuć skórę i kości. Rozerwać mięso na 2-calowe kawałki i odstawić. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni zasobu i zachować zapas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance wymieszaj pozostałe 2/3 szklanki oleju roślinnego z mąką, aż będzie gładka. Gotować olej i mąkę na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż do uzyskania głębokiej brązowej zasmażki, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
7
Dodać czosnek, białka scallion, seler, cebula, zielona papryka i drobno posiekaną kiełbasę andouille. Gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie1/4 Szklanki Posiekanej Zielonej Papryki, Opcjonalnie
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
8
Dodaj tymianek, cayenne, 1 łyżeczka soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Dodaj pozostałą 1 łyżkę pasty pomidorowej i gotuj, mieszając, przez 1 minutę. Stopniowo ubijaj w zarezerwowanym magazynie. Dusić na małym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu szumiąc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Dodać okra i gotować na wolnym ogniu, aż tylko miękkie, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)
11
Dodaj zarezerwowane rozdrobnione kurczaka i rundy andouille i gotować na wolnym ogniu przez 10 protokół. Doprawić gumbo solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KurczakRozdrobniony Kurczak
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
GumboGumbo
12
Dodaj krewetki i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę. Wyłączyć ciepło i niech gumbo stać na kilka minut. Wymieszać w proszku fil i zieleni scallion i podawać na gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
GumboGumbo
13
Make Ahead: przepis można przygotować w Kroku 3 do 3 dni wcześniej i schłodzić. Podgrzej delikatnie i kontynuuj.
14
Podawać z: białym ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BiałyRyż Biały
15
Polecanie wina: ostudzić to pikantne gumbo z niedrogim, pikantnym, owocowym białym winem, takim jak Eno Friulia Pinot Grigio z 1999 roku lub lekkim piwem latynoamerykańskim, takim jak Cerveza-Aguila.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
GumboGumbo
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
16
Uwagi: proszek Fil jest wytwarzany z zmielonych, suszonych liści sassafras. Działa jako zagęszczacz do gulaszy i należy go dodać na samym końcu, aby uniknąć nadmiernego zagęszczania. Jest dostępny w sekcji przypraw w większości supermarketów.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia22
Magazyn