Kurczak i jesienne ciasto warzywne

Kurczak i jesienne ciasto warzywne
Kurczak i Fall Vegetable Pot Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 578 kalorii, 55g białka, oraz 24g tłuszczu. Jeśli masz śmietanę do ubijania, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Instant Pot Chicken Pot Pie Soup, Kieszenie Z Kurczaka Pot Pie, oraz Domowa Zupa Z Kurczaka Pot Pie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło 4-quart owalne naczynie do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
2
Włożyć piersi z kurczaka do dużego, ciężkiego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodaj tyle bulionu, aby pokryć kurczaka. Doprowadzić bulion do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, skimming powierzchni od czasu do czasu, o 20 protokół. Za pomocą szczypiec, przenieść kurczaka na talerz i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
4
Dodaj marchew i rzep do bulionu z kurczaka w garnku. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą po prostu miękkie, o 10 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść warzywa do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
RzepaRzepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
GarnekGarnek
5
Dodać zieleninę z rzepy do bulionu i gotować tylko do zwiędnięcia, o 1 minutę. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść zielenie na durszlak; dobrze spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele RzepyZiele Rzepy
ZieloniZieloni
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
6
Dodaj do warzyw w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Bulion szczep; rezerwy 4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
8
Usuń skórę i kości z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
9
Pokroić mięso na kawałki od 1/2 do 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
10
Dodać kurczaka do warzyw w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Roztopić masło w tym samym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Dodać pory, szalotki i tymianek. Sauté do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
PorPor
TymianekTymianek
13
Dodać mąkę i wymieszać 2 minuty. Wymieszać 4 szklanki bulionu i białego wina. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
BulionBulion
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
14
Dodać śmietanę i gotować, aż sos zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżkę, ubijając często, o 6 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KremKrem
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
15
Wlać sos na mieszaninę w naczyniu. Wymieszać, aby zmiksować. Fajne 45 minut. (Wypełnienie można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
16
Umieść 1 stojak w górnej trzeciej części piekarnika i umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku w piekarniku; rozgrzej do 400 stopni; F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
17
Rozwałkuj ciasto na pergaminie do prostokąta 15x10 1/2 cala. Używając papieru jako pomocy, obróć ciasto na nadzienie. Trim zwis ciasta; tuck krawędzi ciasta wewnątrz naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
18
Rozwałkuj resztki ciasta do grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
19
Wyciąć kształty liści.
20
Spód wycięcia umyć wodą i umieścić na skorupie; przeciąć szczeliny w skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
WodaWoda
21
Umieścić pot pie na górnym stojaku i piec, aż skorupa jest złoty i sos jest bulgotanie, o 50 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
22
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia49
Magazyn